“Bom é aquele que treina.”
(Az lesz jó, aki edz.)
/Mestre Zé Mário/

Életfilozófia:

Mindazok számára, akik gyakorolják, a capoeira sokkal több, mint egy sport. Története, eredete, harcai, hősei alapján egyedülálló energiát és filozófiát közvetít.
A capoeira gyakorlása az Arte Negra csoportban ennek a művészetnek a fejlesztésében való részvételt jelenti és azt, hogy a tanuló elmerül a capoeira különféle hagyományok találkozásából és keveredéséből született kultúrájában.

Arte Negra Nemzetközi Capoeira Csoport:

Mesterünk, Mestre Zé Márió 1965-ben hozta létre capoeira csoportját, melyet 1999 óta Arte Negra (AN) néven ismerünk. Mestre Zé Márió tanítványa Marcelo Cacique, 2000-ben érkezett meg Brazíliából Franciaországba, majd példáját sok tanár követte, akik edzéseket tartanak egész Franciaországban (Bordeaux és környéke, Pau, Angoulême, Cognac, Strasbourg) és Németországban (Köln).

Az Arte Negra csoport nemzetközi szociális gyermekprojectje, az ARTE GER'AÇAO évtizedek óta karolja fel az utcán élő vagy hátrányos helyzetű gyerekeket, gondoskodik élelmezésükről, iskolázásukról és lehetőséget biztosít capoeira tanulásra.

Arte Negra Budapest:

Tanárunk, CM Cacique segítségével csoportunkkal Magyarországon is képviselni törekszünk az Arte Negra Nemzetközi szinten is figyelemre méltó értékeit, rendszerébe szőve mindazt, amit saját kultúránkkal hozzátehetünk.

Remek hangulatú, család- és gyermekcentrikus edzéseink keretében már eddig is többszázan vettek részt a saját capoeiránk és az Arte Negra közösség magyarországi építésében, ha kedvet kaptál, akkor Téged is várunk szeretettel!